Familiedag 13 mei 2006

Nieuws

Nieuwsbrief | Augustus 2011

De Familiedag

Graag vragen wij nog eens ieders aandacht voor onze Familiedag op 17 september. Tot nu toe hebben wij al ruim 60 inschrijvingen ontvangen. Maar wij verwachten zeker nog meer deelnemers, vooral ook onder de jongeren. Elk familielid, maar ook iedereen die zich met de familie Van de Sandt verbonden voelt, is van harte welkom!

Wij hebben gezocht naar een mogelijkheid om er zowel een sportieve als gezellige middag van te maken en wij menen hierin geslaagd te zijn.
De Familiedag zal worden gehouden in ‘de Boerinn’, Mijzijde 6, 3471 GM Kamerik bij Woerden (www.deboerinn.nl). Men kan daar deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals boogschieten, oud-hollandse spelen of klompengolf. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om gezellig met familieleden te blijven praten en te kijken naar de activiteiten van anderen in plaats van zelf deel te nemen aan de activiteiten.
De ‘Gerhard (wissel)trofee’ zal aan de winnaar van één of meer onderdelen worden uitgereikt. De dag wordt afgesloten met een barbecue.
Voor de kleinere kinderen is er een soort kinderboerderij met wat kleinvee; er zal echter geen kinderoppas zijn, tenzij enkele ouders dit onder elkaar of met opa’s en oma’s regelen.

De prijs voor deelname is afhankelijk van de leeftijdscategorie, waarin men valt:
Categorie A: 0 – 5 jaar: gratis
Categorie B: 6 – 16 jaar: € 20.00
Categorie C: 17 – 64 jaar: € 32.50
Categorie D: 65+ jaar: € 20.00
Voor dit bedrag kunt u deelnemen aan minstens één van de activiteiten. Verder kunt u ook meegenieten van de barbecue. Voor de consumpties tijdens deze middag kunt u muntjes kopen bij de Boerinn.

Het programma van de Familiedag:
13.30 uur: ontvangst op terras of in de zaal bij de Boerinn (afhankelijk van het weer).
14.30 uur: aanvang van de spelen.
16.30 uur: borrelen / prijsuitreiking / presentatie van het Familieboek.
17.00 uur: barbecue.
19.00 uur: einde van de Familiedag en afscheid.

We raden de deelnemers aan om sportieve kleding en schoeisel te dragen, want we zijn wel op een voormalig boerenbedrijf.

Bereikbaarheid van de Boerinn

1) Met openbaar vervoer (NS) kan men tot Station Woerden komen. Vandaar is er een mogelijkheid verder te reizen met de Regiotaxi Veenweide. Deze zal men echter van tevoren moeten reserveren (088 0025400). Maar natuurlijk kan men een bekende die ook naar de Familiedag gaat, vragen u op te halen bij het Station Woerden.

2) Met de auto vanaf de A2:
Neem afslag Breukelen
Volg eerst de borden Kockengen
Na Kockengen volg de borden Woerden
Vervolgens de borden Kamerik volgen
Volg tenslotte de borden Recreatieboerderij de Boerinn.

3) Met de auto vanaf de A12:
Neem de afslag Woerden
Ga onderaan de afslag richting Woerden
Rijd rechtdoor tot de rotonde
Ga bij de rotonde linksaf richting Woerden (niet Kamerik)
Ga bij de eerste rotonde rechtsaf
Onder de spoortunnel door, bij de T-splitsing linksaf
Neem de eerste afslag (na ong. 100 m) naar rechts
Volg de borden Kamerik
Na ongeveer 3 km staat de Boerinn aangegeven.

N.B. De routebeschrijvingen per auto wijken enigszins af van de route die door navigatiesystemen wordt gegeven!

Presentatie van het Familieboek

Een hoogtepunt van de Familiedag wordt de presentatie van het lang verwachte boek over onze familiegeschiedenis. In dit boek, met als titel Zeven eeuwen Van de Sandt – kroniek van 20 generaties, hebben Max en Casper van de Sandt de resultaten van vele jaren familieonderzoek op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier samengebracht.
Het boek bevat niet alleen de feitelijke genealogische gegevens van de verschillende generaties, maar heeft vooral ook een verhalend karakter. In een prettig leesbare stijl worden de lotgevallen van onze familie, zoals die zich door de eeuwen heen hebben voorgedaan, beschreven. Aan een aantal markante figuren in onze familiegeschiedenis wordt bijzondere aandacht besteed.
Het boek opent met een beschrijving van de herkomst van onze familie in de omgeving van het Duitse stadje Rees aan de Niederrhein. Daar bevond zich omstreeks 1350 een hoeve genaamd Hof up den Sande, met als erfpachter Konrad vamme Sande, de oudste voorvader van ons geslacht die wij kennen. Na hem hebben nog zes generaties van onze familie op deze hoeve gewoond en gewerkt. Landbouw en veeteelt op eigen grondbezit zijn vele eeuwen lang het hoofdbestaansmiddel van onze familie geweest, vaak met belangrijke functies in het plaatselijk en regionaal bestuur als nevenactiviteit. Heel geleidelijk hebben steeds meer leden van onze familie de weg gevonden naar beroepen in het openbaar bestuur, de handel, de dienstverlening en naar academische en aanverwante beroepen.
Sinds het midden van de 19e eeuw woont een deel van onze familie in Nederland. Achtereenvolgens worden de Elster, de Dordtse, de Deldense en de Indische tak beschreven. Van deze vier familietakken zijn – uiteraard met toestemming – ook de persoonsgegevens van de jongste generaties in het boek vermeld.

Het boek is een uitgave van de Stichting Van de Sandt. Het is op een frisse manier vormgegeven door het grafisch ontwerpbureau Design onderweg in Rotterdam en technisch verzorgd door uitgeverij Pirola in Schoorl. Het boek, een gebonden uitgave met hardcover, telt 336 pagina’s en is verlevendigd met een groot aantal foto’s en andere afbeeldingen. Van het voorwoord, de inleiding (met een korte samenvatting) en de epiloog is ook een vertaling in het Duits en het Engels opgenomen.
De prijs van het boek bedraagt € 40,- (exclusief verzendkosten). Donateurs van de Stichting Van de Sandt (tot en met 2011) krijgen een aantrekkelijke korting en betalen – voor maximaal 3 boeken – slechts € 25,- per stuk. Wie op 17 september naar de Familiedag komt kan zijn/haar bestelde boek(en) daar in ontvangst nemen en bespaart daarmee € 8,50 (binnenlandse) verzendkosten: een extra reden om naar de Familiedag te komen!

Bestelling en inschrijving

Men kan het Familieboek bestellen en (als men dat nog niet gedaan heeft) zich opgeven voor de Familiedag door bijgaand formulier ingevuld op te sturen naar het secretariaat van de Stichting Van de Sandt, Cassandraplein 30, 5631 BB Eindhoven, en tegelijkertijd het verschuldigde bedrag over te maken naar bankrekening 181167 van de Stichting Van de Sandt. Men kan natuurlijk ook bestellen en zich opgeven per e-mail door de gegevens uit het formulier in een e-mail over te nemen en te verzenden naar info@vandesandt.org.
Uw inschrijving en bestelling worden pas definitief op het moment dat de Stichting het verschuldigde bedrag heeft ontvangen.

Let wel: Uw inschrijving voor de Familiedag (inclusief betaling) moet uiterlijk op zaterdag 3 september binnen zijn bij de Stichting Van de Sandt.

Conclusie

Wilt u deelnemen aan de Familiedag, schrijf dan zo snel mogelijk in en maak het verschuldigde bedrag over naar het bankrekeningnummer van de Stichting Van de Sandt. Wilt u het Familieboek zo snel mogelijk in huis hebben, bestel het dan meteen en ontvang het op de Familiedag of laat het meenemen. Verzending van de Familieboeken vindt pas plaats na de Familiedag en de officiële presentatie.